Pene sa piletinom

PENE SA PILETINOM

Priprema

1. Na malo maslinovog ulja prodinstati crni luk sitno seckan (posoljen), a zatim dodati belo meso seckano na kockice.

2. Kada porumeni dodati na listiće seckane šampinjone, posoliti, pobiberiti i nastaviti sa dinstanjem dok ne ispari tečnost koja se stvorila. Dodati slatku pavlaku i na umerenoj vatri krčkati dok blago ne počne da se zgušnjava.

3. U međuvremenu skuvati pastu prema uputstvu sa pakovanja, a i na malo maslinovog ulja propržiti beli luk seckan na listiće.

4. Kada je gotovo sve, sos i pastu pomešati i servirati na tanjire.

 

 

 

Ingredients

  1. penne rigate ili neke druge paste - 400gr
  2. glavica crnog luka - 1
  3. šampinjona - 400gr
  4. pileće belo - 300gr
  5. slatke pavlake - 250ml
  6. čena belog luka - 2
  7. maslinovo ulje - 1kašičica
  8. soli - prstohvat
  9. sveža mirođija - prstohvat