KOH

KOH

 

Odvojite žumanca od belanaca, umutite ih sa 6 kašika šećera, postepeno, kašiku po kašiku, dodajte brašno i griz i ako volite struganu koru od 1 limuna. Izmešajte i dodajte čvrst sneg od belanaca. Pažljivo sve izmešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite na 220 stepeni dok koh ne porumeni i naraste. Smanjite temperaturu na 200 stepeni i dovršite pečenje. Mleko ugrejte, zašećerite ga sa preostale 2 kašike šećera, dodajte vanilin šećer i njime prelijte koh. Ostavite da koh upije veći deo tečnosti, pa secite i služite.

 

Ingredients

  1. jaja - 6
  2. kašika šećera - 8
  3. kašika brašna - 3
  4. kašike griza - 4
  5. mleka - 1l
  6. kesica vanilin šećera - 1