Archive

  • KOH

      Odvojite žumanca od belanaca, umutite ih sa 6 kašika šećera, postepeno, kašiku po kašiku, dodajte brašno i griz i ako volite struganu koru od 1 limuna. Izmešajte i dodajte čvrst sneg od belanaca. Pažljivo sve izmešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite na 220 stepeni dok koh ne porumeni i naraste. […]

  • Pariska šnicla sa vege krompirom

    Oprano meso očistiti od žilica i izrezati na šnicle. Istucati meso drvenim tučkom za meso. Posoliti, uvaljati u brašno, zatim u razmućena jaja i lagano pržiti na zagrejanoj masti ili na 3 dl ulja, da porumeni sa obe strane. Šnicle služiti uz vege krompir.

  • Plava traka sa spanaćem 1

    Meso dobro izlupati, potom staviti u šerpu u vrelu vodu i kratko prokuvati. Svaku šniclu puniti listom trapista i šunke. Preklopiti drugom šniclom. Zato i treba da budu što tanje. Pritisnuti krajeve prstima da se spoje. Uviti u prezlu i parmezan pa umočiti u jaje, pa ponovo u prezle. Pecite trake u rerni na 200C […]

  • Pene sa piletinom

    Priprema 1. Na malo maslinovog ulja prodinstati crni luk sitno seckan (posoljen), a zatim dodati belo meso seckano na kockice. 2. Kada porumeni dodati na listiće seckane šampinjone, posoliti, pobiberiti i nastaviti sa dinstanjem dok ne ispari tečnost koja se stvorila. Dodati slatku pavlaku i na umerenoj vatri krčkati dok blago ne počne da se […]